در این صورت مدیر شرکت و یا یکی از شرکائی که شرکت را سازماندهی می کند مانند یک مدیر باید سهم شریک را پرداخت کند. مدیر دارای تعهد مالی و با توجه به این موضوع شرکاء می توانند برای دریافت سود به او مراجعه کنند. اگر مدیر از پرداخت سهم امتناع کرد شرکاء می توانند از راه قانونی حق خود را بگیرند. در واقع، انتقال دهنده، حق خود در شرکت را منتقل می کند که گفتیم، طلبی است که او از شرکت دارد. هرگاه انتقال بلاعوض باشد، باید مطابق مواد 47 ثبت برند تجاری و forty eight قانون ثبت شرکتها به موجب سند رسمی صورت گیرد والا نمی توان به آن ترتیب اثر داد. در صورتی که در قبال عوض باشد، تابع مقررات انتقال طلب مدنی است؛ چه قانون تجارت در این مورد قاعده ای مقرر نکرده است.
منظور از حد نصابی که در قانون تعیین شده به این صورت است که برای بار اول اکثریت دارای نصف سرمایه و بار دوم اکثریت عددی شرکت که به وسیله میزان سهم مشخص میشوند؛ برای مثال بیان میشود که هر ۱۰۰ سهم دارای یک حق رأی است. برای تعیین میزان نقش شرکا در شرکت بر اساس سرمایه، حقی به اشخاص داده میشود که در برخی از شرکت ها این حق سهام و در برخی از شرکت ها سهم الشرکه نامیده میشود. کلیه شرکاء اعم از کسانی که سهم الشرکه خود را منتقل نموده و کسانی که جدیداَ وارد شرکت شده اند باید ذیل صورتجلسه را امضاء کنند. در حقوق فرانسه، در صورت فوت یکی از شرکاء، شرکت منحل خواهد شد؛ چرا که سهم الشرکه و حقوق و تعهدات ناشی از آن، جنبه شخصی دارد و قابل انتقال به وراث نیست. در سال91 با برادرها و عمو زاده ها یک شرکت سهم الشرکه با مسئولیت محدود زدیم چون در حال درس خوندم بودم ام درسم کار کنم اینو هم بگم تنها سرمایه ای که داد … 9ـ صورتجلسه در سه نسخه تهیه و تمام آنها امضاء و یک نسخه از آن ظرف مدت سه روز پس از پذیرش نهایی در سامانه از طریق پست به اداره ثبت شرکتها ارسال و سپس بارکدپستی در سیستم درج گردد.
“شرکت با مسوولیت محدود” وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد. در شرکت نامه بایستی سهم الشرکه غیرنقدی هر یک از شرکاء به صراحت تقویم و تعیین شود. ساعت با حضور کلیه شرکاء/ اکثریت شرکاء در محل شرکت تشکیل و نسبت به نقل و انتقال سهم الشرکه خانم ها / آقایان …………………………………. چنانچه هر یک از شرکا مایل به نقل و انتقال سهم الشرکه خود باشند باید این تصمیم قبلاً به تصویب صاحبان حداقل سه چهارم سرمایه شرکت که دارای اکثریت عددی نیز باشند صورت گیرد. به عبارت دیگر چنانچه یکی از شرکا 80 درصد از سرمایه شرکت را در اختیار داشته باشد بدون رضایت اقلیت شرکا نمی تواند سهم الشرکه خود را واگذار کند. پس سهم الشرکه به معنی حقوق مالی فرد در سود و زیان های شرکت است و با توجه به سهمی که در شرکت دارد می تواند هر زمان بخواهد می تواند آن را مطالبه نماید که تحت عنوان حقوقی مطالبه سهم الشرکه یاد می شود.
ولی تفاوتی که این شرکت با شرکت سهامی دارد این است که سرمایه به سهام قسمت نمی شود بلکه شرکاء هر یک سهم الشرکه دارند که مجموع آن سرمایه شرکت را تشکیل می دهد. مثلاَ شرکتی که بین 5 نفر از شرکاء با سرمایه پانصد هزار ریال تشکیل می شود ممکن است اولی دویست هزار ریال و دومی یک صد هزار ریال و سومی هشتاد هزار ریال و چهارمی و پنجمی هر یک شصت هزار ریال سهم الشرکه آن ها باشد. هر چند که این محدودیت در مورد انتقال به شخص ثالث می باشد و قانون در مورد انتقال سهم به سایر شرکاء ساکت است. اما با توجه به محدودیت ذکر شده و قوانین مربوط به شرکت تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود انتقال سهم به سایر شرکاء اعم از ضامن و مسئولیت محدود را نیز باید مشروط به این شرط دانست.
میدونی یکی از آثار ثبت شرکت چی می باشه؟
تقسیم یک عمل حقوقی برای جداسازی سهم هر شریک از مال مشاعی است. تقسیم ساختمان مشاع در قرارداد مشارکت در ساخت از قواعد تقسیم مال مشاع در قانون مدنی تبعیت می کند. البته تقسیم در قانون مدنی ناظر به مال مشاع موجود است لکن منظور از تقسیم در متن قرارداد مشارکت در ساخت، توافق بر تقسیم در آینده است و در واقع تقسیم معلق به ساخت کامل ساختمان است چرا که حین انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت، هنوز مال مشاع ایجاد نشده است تا تقسیم در عمل محقق گردد. ماده 139 در موردی که شریک با مسئولیت محدود یک شرکت مختلط غیر سهامی فوت کرده باشد، اعمال نمی شود.
- با تشکیل شرکت اشخاص بسته به نوع شرکت در آن زمینه فعالیت دارند.
- ارائه فتوکپی شناسنامه افرادی که به عنوان شریک جدید وارد شرکت سهامی می شوند ضروری است.
- (در دفتر خانه دو نامه جهت استعلام و معرفی تنظیم می گردد.نامه اول برای اداره ثبت شرکت ها جهت اطلاع و تایید آخرین وضعیت شرکت،لیست آخرین شرکا و میزان سهم الشرکه،نامه دوم نیز جهت انجام نقل و انتقال به اداره دارایی صادر می گردد).
- نحوه تقسیم سهام در شرکت سهامی خاص بر اساس نوع سهام و تصمیم سهامدارن انجام می شود.
- تعیین درصد سهم الشرکه نابرابر علت اصلی غبن است و به فرض تقسیم ابطال شود، دلیل بر بی اثر شدن توافق تعیین درصد سهم الشرکه هر شریک نیست چرا که درصد سهم الشرکه هر شریک (مثلاً پنجاه درصد مالک پنجاه درصد سازنده) عوض قرارداد مشارکت محسوب می شود.
- سود حاصل از فعالیت های شرکت با توجه به نوع آن میان شرکا تقسیم می شود که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
به این ترتیب، قانون گذار نخواسته است قاعدۀ کلی ضرورت اعلام رضایت، امور شرکت را مختل کند. در صورتی که قائم مقام متوفی رضایت خود را اعلام نمود، نسبت به اعمال شرکت در مدت مزبور از نفع و ضرر شریک تغییرات شرکت خواهد بود. ولی در صورت اعلام عدم رضایت، در منافع حاصله در مدت مذکور شریک بوده و نسبت به ضرر آن مدت سهیم نخواهد بود. در حقوق ایران، شرایط ادامه حیات شرکت پس از فوت در قانون پیش بینی شده است.
سهم الشرکه شرکت با مسوولیت محدود و شرایط انتقال آن
مالک و سازنده قهراً در اضافه بنا شریک میشوند و خریدن معنی ندارد. نهایتاً شما باید فقط نصف جریمه اضافه بنا را پرداخت نمایید مگر این که در قرارداد شرط مخالف این تفسیر مقرر شده باشد. کلیه حقوق نزد موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا محفوظ می باشد.
این موضوع فرقی در میزان سهم شخص از شرکا یا شرکت ندارد. تنها با ارائه درخواست مطالبه سهم الشرکه طلب او از این طریق وصول خواهد شد. طبق قانون و پس از یک سال از صدور رای قاضی اقدامات لازم در جهت مطالبه بدهی از طریق توقیف اموال انجام می شود. در شرکت های مدنی چنانچه شریک توانایی مطالبه سهم خود را از شرکت نداشته باشد و یا سهم الشرکه وی پرداخت نشود به لحاظ قانونی مجاز است که سود سهم را از شرکت توقیف نماید. و در صورتی که اشخاص به عنوان مدیر یا شریک شرکت اقدام به پرداخت سود ننمایند اموال شخصی او بنا بر قانون توقیف خواهد شد.
شرکتهای تجارتی به محض تشکیل، دارای شخصیت حقوقی میشوند و خود به عنوان یک شخص در برابر مطالبات و دیون ایجاد شده، میتواند طرف دعوی و یا اقامهکننده آن قرار بگیرد. در صورتی که از فعالیتهای تجارتی شرکت، سودی حاصل گردد این سود بین شرکا تقسیم میگردد و مدیران شرکت متعهد به پرداخت آن به شرکا هستند. در صورتی که پرداخت نگردد میتوان از طریق قانونی نسبت به مطالبه آن اقدام کرد. در حقوق فرانسه، در صورت فوت یکی از شرکا، شرکت منحل خواهد شد؛ چرا که سهم الشرکه و حقوق و تعهدات ناشی از آن، جنبه شخصی دارد و قابل انتقال به وراثت نیست. مع ذلک، این قاعده جنبه آمره ندارد و به دو صورت قابل تعدیل است.
تجارت در مورد این شرکت گفته شده اگه یک یا چند نفر از شرکای با مسئولیت محدود، حق خود رو در شرکت بدون اجازه دیگران به شخص ثالثی واگذار کنه اون شخص حق دخالت در اداره و امور شرکت رو نداره، اما شریک شرکت تلقی می شه و از سود شرکت بهره میبره و زیان شرکت روتحمل می کنه. قاعده حقوقی این است که درصد ثبت شرکت در تهران از آورده تبعیت می کند و عایدی هر شریک درساختمان از درصد سهم الشرکه وی. در خصوص محاسبه فنی می بایست از نظریه کارشناس رسمی دادگستری در رشته عمران استفاده کنید.
صورتجلسه در دو یا چند نسخه تهیه و تمام آنها امضاء و یک نسخه به اداره ثبت شرکتها ارائه شود. سهم الشرکه، عبارت است ازحق و طلب مالی شریک از درآمد و فعالیت های شرکت به نسبت سهمی که دارد. از آنجا که شرکت تضامنی از جمله شرکت های شخص است و سرمایه ای نیست با این توضیح که در شرکت های شخص ، شخصیت افراد علت عمده تشکیل شرکت است در نتیجه سهم الشرکه در در اینگونه شرکت ها در درجه دوم اهمیت قرار دارد. اما در خصوص نحوه تقسیم سهام در شرکت سهامی خاص وقتی مخصوص به گروهی نیست. بر اساس میزان آورده هر شریک، اعم از اینکه آورده نقدی باشد یا غیرنقدی، سهمی به سهامداران تعلق می گیرد.